Galeria

Nuesa

 

     Trucava de nits i no deixava marge. Tenia una feina neta, en la qual de vegades es demorava.

     Conscient de la seva importància, era vanitosa i tibada, sempre austera, mai engalanada, a punt per mirar de cop als ulls i no poder sostraure-s’hi. Sempre silenciosa, de gestos precisos.

     La seva forma era severitat pura, descarnament de vida, com un os corroït. No deixava carn on poder mossegar-hi. Només el cos com un ninot, desmanegat, després rígid.

     Calia preparar-se per trobar-la, el seu encontre era ineludible. Calia dignitat, calia coratge pel seu pressentiment tota la vida.

     I guaitava els girs de vida des d’un racó ombrívol, amb mirar malèvol, segura que regnaria, que li arribaria la presa, que es gelaria tot moviment i somriure.

     La vida era una trapelleria, un joc efímer que permetia per assaborir-ne el final.

     De vegades s’anunciava amb dolor, amb por, amb temença. Ja anorreava abans d’arribar.

     En el seu pressentiment s’albirava la nuesa, com un voltor guaita entre el bruc la immobilitat irreversible de la víctima.

     No menjava carn, no menjava ànima, només amuntegava còrpores inservibles, tornava inerts els abraços, el moviment calent dels darrers petons.

     I sempre callava. Metòdica, muda, amb una tenacitat esfereïdora. Regnava en la nit i de nit arribava, i s’enduia a l’hades les restes de la incessant vida, que perseverava obstinada en si mateixa, estrident, clara, bellugadissa, sempre envoltada de cridòria.

     Nu del tot era el seu camerino, nua restava la solitud del seu teatre, nua es presentava de qualsevol disfressa. Nus restaven per sempre qui ella acollia, despullats del vestit de la seva carnació humana.

     Plors inconsolables deixava com a eco, mortalles negres al seu pas se succeïen, i conreava un absolut esgarrifós de buidors i silencis.

     Restava només haver après dels morts com enfrontar-s’hi, per seguir a la vida.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s